Duitsland

SOKA-BAU

SOKA-BAU is een vakantie- en beloningsfonds van de bouwsector (ULAK), dat samenwerkt met de Zusatzversorgungskasse des Baugewerbes AG (ZVK) SOKABAU. Het fonds compenseert de werk- en vakantievoorwaarden van bouwvakkers. De hoofdtaak van SOKA-BAU is de financiering van verlofrechten van de werknemers.

 

Het is belangrijk dat het fonds de verlofprocedure uitvoert, die is onderworpen aan zowel Duitse als buitenlandse ondernemers die de werknemers naar het werk in Duitsland sturen.

 

Elke ondernemer die actief is in de bouwsector in Duitsland moet de aanvraag indienen bij Soka-Bau en de aanvragen uitvoeren en indienen met de stamgegevens van zijn werknemers. Na aanvang van de werkzaamheden is hij verplicht de maandelijkse bijdragen aan Soka-Bau te betalen. Het fonds boekt de betaalde bijdragen en berekent de verlofrechten voor de werknemer op basis van de ingediende aanvragen.

 

Als de werkgever de maandelijkse bijdragen aan SOKA-BAU te laat betaalt, brengt SOKA-BAU een vertragingsrente in rekening van 5% van de verhoogde premiegrondslag. Vanaf 1 januari 2015 is dit 15,80%

Op het tabblad van elk land delen we belangrijke informatie voor bedrijven die bouwservices in het buitenland leveren of van plan zijn te leveren. De gepresenteerde onderwerpen worden uitgebreid besproken en besproken tijdens gesprekken met de partners van KFE Holding Sp. z o.o. verplichtingen die voortvloeien uit de samenwerkingsovereenkomst.

Lees de informatie op deze site voordat u in het buitenland gaat werken en volg dan de updates. Als u vragen hebt, neemt u contact op met onze verkoopvertegenwoordiger, die u kan helpen de betekenis van de gepresenteerde vermeldingen of documenten uit te leggen.