Duitsland

Blijven

Werknemers die geen Duits staatsburgerschap hebben en in Duitsland wonen, moeten aan bepaalde formaliteiten voldoen.

 

Personen die voor langere tijd in Duitsland willen wonen, moeten zich registreren bij het relevante lokale registratiekantoor. Registratie moet binnen zeven dagen na de datum van afhaling plaatsvinden (in sommige federale staten binnen 2 weken). In principe is registratie in Duitsland gratis, maar in sommige steden kunnen kleinere kosten van toepassing zijn. Voor registratie is het handig om naar de autoriteit te gaan met een eerder ingevuld formulier. Het formulier kan worden verkregen bij het registratiebureau of worden gedownload van de website van het registratiekantoor. U moet zich identificeren met een geldig paspoort of identiteitskaart. In principe wordt van de werknemers niet vereist dat zij een bewijs van de aankoop van een appartement leveren (bijv. Huurovereenkomst). De persoon die inlogt, geeft alleen de datum van de verhuizing aan. Burgers van de EU moeten zich binnen zeven of veertien dagen aanmelden, afhankelijk van de staat.

 

Een registratie binnen zeven dagen is geldig voor:

Baden-Württemberg

Beieren

Hamburg

Hesse

Mecklenburg-Vorpommern

Nedersaksen

Noord-Rijnland-Westfalen

Saarland

Saksen-Anhalt

Thüringen

 

In vijf Duitse deelstaten moet men de registratieformaliteiten binnen twee weken afronden

Berlijn

Brandenburg

Bremen

Sleeswijk-Holstein

Saksen

 

Elke persoon, ongeacht de bestemming van het verblijf, moet zich registreren. Dit geldt ook voor de werknemers die naar Duitsland worden gestuurd.

Op het tabblad van elk land delen we belangrijke informatie voor bedrijven die bouwservices in het buitenland leveren of van plan zijn te leveren. De gepresenteerde onderwerpen worden uitgebreid besproken en besproken tijdens gesprekken met de partners van KFE Holding Sp. z o.o. verplichtingen die voortvloeien uit de samenwerkingsovereenkomst.

Lees de informatie op deze site voordat u in het buitenland gaat werken en volg dan de updates. Als u vragen hebt, neemt u contact op met onze verkoopvertegenwoordiger, die u kan helpen de betekenis van de gepresenteerde vermeldingen of documenten uit te leggen.