Al meer dan 10 jaar is KomFort actief op de Europese bouwmarkt en ondersteunt het Poolse bedrijven bij de grensoverschrijdende levering van diensten. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij bepalen bij welke aspecten en problemen een buitenlandse onderneming moet letten bij het werken met onderaannemers uit Polen.

 

 

Poolse bouwteams die actief zijn op buitenlandse markten zijn concurrerend met lokale bedrijven. Ze werken efficiënt en professioneel. Buitenlandse klanten waarderen de multitasking-vaardigheden van Poolse teams.

Hier zijn enkele belangrijke kwesties voor klanten in België, Duitsland of Luxemburg wanneer zij besluiten samen te werken met een Pools bouwbedrijf.

Juridische samenwerking
Momenteel leggen buitenlandse ondernemers eerst de legaliteit van de diensten van onderaannemers vast. Controles op bouwplaatsen en hoge boetes voor illegale tewerkstelling van buitenlandse bedrijven betekenen dat de gevolgen van het overtreden van de wet eenvoudigweg niet de moeite waard zijn om risico’s te nemen.

“Juridische samenwerking moet ook een prioriteit zijn voor Poolse bedrijven die hun constructiediensten op lange termijn willen exporteren. […]”

Bedrijven die ‘zwart’ werken, kunnen het slachtoffer worden van fraude. Wanneer de regisseur zijn geld niet betaalt, blijven ze meestal op het ijs. In feite is er geen juridisch middel om de betaling af te dwingen.

Een hoog niveau van diensten
Werkgevers die onderaannemers in dienst nemen, verwachten een hoog serviceniveau. Gelukkig hebben Poolse bedrijven een goede reputatie. Dit probleem is al geverifieerd in de fase van de voorbereidende onderhandelingen. Buitenlandse managers waarderen bedrijven met marktervaring, en idealiter als het bouwteam eerder in het buitenland heeft gewerkt.

  • Werkproductiviteit is een ander kenmerk
  • Poolse bouwers werken efficiënt
  • Flexibiliteit en snelle aanpassing aan verschillende projecten

Poolse bedrijven zijn vaak gespecialiseerd in verschillende sectoren. Werknemers zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in algemeen bouwwerk en hebben een grote ervaring in interieurafwerkingen.